28 Kasım 2018 Çarşamba

[HABER/ÇEVİRİ] TVXQ, Son Japonca Teklisiyle Oricon’da 3 Rekor Birden Kırdı



TVXQ yine Japonya’da tarih yazdı!

27 Kasımda, Japon müzik grafiği Oricon TVXQ’nun, son teklileri “Jealous” ile 3 rekor birden kırdığını duyurdu.
SM Entertainment’e göre, TVXQ “Jealous” ile 19-25 Kasım arası Oricon’un Haftalık Tekli Listesinde bir hafta boyunca #1 numaraya oturdu. TVXQ böylece Oricon’un Haftalık Tekli Listesinde 13. Kez #1 olarak, Oricon tarihinde bu listede en çok birinci olmuş yabancı sanatçı rekorunu kırdı.

TVXQ ayrıca TOP 10 listesine girmiş en çok tekli sayısı rekorunu da kırarak yabancı sanatçılar adına yeni bir başarıya daha imza atmış oldu. (Totalde 38 teklileri Top10 listesinde yer aldı) Bununla birlikte en çok tekli satışı gerçekleştiren sanatçı rekorunu da yine ellerine aldılar. (Toplamda  4,592,000)

Öncesinde de TVXQ, Japonca stüdyo albümleri “TOMORROW”un Eylül ayında Haftalık Albüm Grafığinde zirveye oturmasıyla, BoA‘ya ait olan Oricon Haftalık Albüm Listesinde en çok #1 olan yabancı sanatçı rekorunu da kırmıştı.

Ek olarak, grup son günlerde Japon dergisi Nikkei Entertainment’in yıllık “Konserine En Fazla Seyirci Çekenler” listesinin zirvesinde yer alıp resmi olarak 2018 yılının en fazla konser katılımcısı elde eden sanatçıları oldu.


TVXQ’yu yine böyle etkileyici başarılar yakaladıkları için teşekkür ederiz!


Kaynak:Soompi

Çeviri:TVXQTurkishFans

0 yorum:

Yorum Gönder