1 Ekim 2017 Pazar

[HABER/ÇEVİRİ] ''TVXQ'nun U-Know Yunho'su DROP ile KPOP'a Geri Döndü


" Geçen iki yılın ardından TVXQ'nun Yunho'su akıllara kazınan #DROP ile KPOP sahnesine geri döndüğünü bildirdi.

DROP, KPOP idolünün dinamik performans stiliyle eşleşen, Dubstep yüklü bir dans koreografisi üzerine inşa edildi.
Geliştirdiği sonik tarzla geri dönen Yunho'nun yeni şarkısı, geçmişteki çalışmalarını hatırlatırken aynı zamanda KPOP yıldızını kariyerinin yeni ayağına itiyor.
Şarkının başında, Yunho'nun ürkütücü bir ezgi ve gürültülü kükremeler üzerine kurulu ateşli singsong rapi giriyor. İlk dakikadan sonra şarkı devrimsel bir marştan farklı türlere geçen bir patlayıcıya dönüşüyor. Özellikle hakim vokalleri ve güçlü dans unsurlarıyla DROP, TVXQ'nun 2011-2012 zamanlarından fırlamış gibi hissettiriyor.
Sözsel olarak ise DROP inanılmaz uyumlu. Bin yıllık bir marş edasıyla dik duruyor ve kendini ''Kral Fermanı'' olarak tanımlıyor.
OTORİTELERE, YENİ BİR DÜNYA YARATTIĞINA DAİR BİR ÇAĞRI!
KPOP idolü şarkıya bir ilanla başlıyor. ''Tehlikeli zamanlarda yaşıyoruz / Bir nesil kurutulup kandılırıldı ama şimdi sıra bizde''
Şu anki kuşak için duyulan endişeye dikkat çekmek amacıyla, genç profesyonellere yapılan çağrının bir yansıması...
Öldürücü bir danstan sonra Yunho, agresif rapine, klipteki isyankar görüntülerle eşleşen ve Güney Kore'nin son cumhurbaşkanının hapsedilmesinden sonra 'Mumışığı Protestosu' adı altında kutlamalar yapmış olan büyük kitleyi hatırlatan şu sözlerle başlıyor:
''Her şey mumlarla başladı / Heyecan kontrol edilemez''
TVXQ'nun yaşadığı üç üye ayrılığından sonra kariyeri sıfırlanmış olmasına rağmen, 2011 yılında çıkardığı ''Keep Your Head Down'' isimli şarkısına ''Bu kralın dönüşü!'' sözleriyle başlamıştı. DROP müzik videosundan da anlaşılacağı üzere bu sefer Yunho, cesur bir şekilde kendini KPOP'ın lideri olarak tasvir ediyor.
Karanlık ve otoriter! Sanatçı, endüstri alanına benzer bir setin içinde dansçılara liderlik ettiği, dövüş sahnelerinden esinlenmiş koreografisiyle kendini bir diktatör aynı zamanda devrimsel bir hareketin başı olarak gösteriyor.
Yeni single DROP, TVXQ! Haftası'nın bir parçası olma niteliğini taşıyor. Yunho'dan sonra grup arkadaşı Changmin de (MAX) bu hafta yeni bir single çıkardı. Bu, onların zorunlu askerlik görevlerini yaptıktan sonra müzik alanında ilk çalışmaları.
2000'lerin en önemli erkek gruplarından biri olan TVXQ, KPOP'ın uluslararası platformda büyümesine liderlik etti ve bugün hala popülerliğini sürdürüyor.''

Kaynak:Billboard
Çeviri:T@TVXQTurkishFans

0 yorum:

Yorum Gönder